Žaislai su istorija arba Istorija su žaislais

Tildos gimimas

Tildos gimimas

Penktadienio vakaras. Šiandien nusprendžiau papasakoti, kaip gimsta Tilda lėlės. Nuo jų  prasidėjo mano žaislų siuvimas. Tilda lėlių istorija nėra sena, 1999 m. norvegė Tone Finnarger, būdama 25metų, pasiuvo pirmąją lėlę, kuri tapo Tilda pradžia. Dabar tai ne tik lėlės, bet ir kiti žaislai, knygos, namų tekstilė ir aksesuarai, audiniai, popierius ir kiti rankdarbių reikmenys. Kiekvienais metais pristatomos naujos kolekcijos. Rugpjūčio mėnesį pasirodys naujienos, kurių labai laukiu.
Mano draugystė su Tilda irgi prasidėjo nuo lėlės. Kurią siūti man patiko taip, kad nebesustoju.

Lėlė apie, kurią pasakosiu dabar, irgi turi savo istoriją. Ji kurta mano draugės dukrai, kuri gimė prieš savaitę. Ją siūti buvo nuostabu, nes ji skirta mergitei, kurios mama man dovanoja stebuklingą draugystę. Kartu išgyvenom turbūt viską. Gimimo stebuklą, netekties skausmą, juoką ir ašaras iki ryto, ėjimą basomis miesto gatvėmis, kelionių džiaugmą ir dar daug daug 🙂

Kai jau žinau kam bus skirta lėlė, renku audinius ir kitas detales.

Iškarpų perkėlimas ant audinių. Lengviau perkelti, kai iškarpos yra iš tvirtesnio popieriaus, bet galima naudoti ir ploną.

Aš siūnu prieš iškerpant, nes taip lengviau suvaldyti audinį ir nereikia vargti su smulkiom detalėm.

Detales iškerpu figūrinėm žirklėm, tada jų krašteliai būna paslankesni, galima kirpti ir paprastomis žirklėmis, tik linkių vietas reiks įkirpti.

Ilgiausia užtrunkantis ir daugiausia kantrybės reikalaujantis darbas yra detalių, išvertimas ir prikimšimas. Pincetas, medinės lazdelės iš kiniečių virtuvės yra puikūs pagalbininkai 🙂

Prikimštas detales susiūnu tarpusavyje.

Akys ir plaukai. Plaukų dėliojimas visad kelia šypseną 🙂


Šukuosena ir makiažas. Čia praverčia mano patirtis teatre 🙂

Batelius galima siūti, o galima piešti tektiliniais  dažais.

Na ir drabužiai, paskutinės detalės ir lėlė psiruošus iškeliaut 🙂